Project Cars 2 - problemy - porady

24/10/2019 - 22:09
Oldracer
Krzysztof Mijas
User
Posts: 147
Registration: 26/03/2013 - 18:52
W PC2 istnieje możliwość resetowania pojazdu, zawodnik który wyleci z trasy nie musi się męczyć z powrotem na tor po trawie czy żwirze wystarczy że ma przypisany przycisk i teleportuje się z powrotem na tor.
Moim zdaniem to kłóci się trochę z zasadami symulacji i powrót w taki sposób powinien być regulaminowo zabroniony, ostatnio przeglądając powtórki zauważyłem że niektórzy z takiego sposobu korzystają.
Jeśli podzielacie moje zdanie może warto w regulaminie to ująć.
24/10/2019 - 22:40
modlicha
Piotr Wojdylo
Administrator
Posts: 960
Registration: 15/06/2014 - 18:34
Oldie podaj, które to ustawienie robi takie cuda - sprawdzimy.

 

24/10/2019 - 22:55
Oldracer
Krzysztof Mijas
User
Posts: 147
Registration: 26/03/2013 - 18:52
W konfiguracji przycisków "reset pojazdu" myślałem że to działa tylko w trybie kariery . Ale na Imolii widziałem taki reset :)
24/10/2019 - 23:21
modlicha
Piotr Wojdylo
Administrator
Posts: 960
Registration: 15/06/2014 - 18:34
No to pięknie ..... Dzięki Oldracer - sprawdzimy czy da się to wyłączyć gdzieś na dedyku i jak temu ewentualnie zaradzić.

 

25/10/2019 - 09:50
MariuszM
Mariusz Madziarski
User
Posts: 59
Registration: 08/11/2015 - 20:31
No i przy okazji przyjrzymy się twojej wyjątkowo dobrej pozycji w ostatnim wyścigu Modlicha:]

Nie wiem czy ktoś to używał, ale rzeczywiście miałem czasami wrażenie, że ktoś bardzo szybko pozbierał się po wypadnięciu z toru;)
Edited by: MariuszM - Fri, 25/10/2019 - 09:52
25/10/2019 - 15:15
modlicha
Piotr Wojdylo
Administrator
Posts: 960
Registration: 15/06/2014 - 18:34
Jakbym wiedział o tym tricku to w r2 byłbym o "oczko" wyżej. :D

 

26/10/2019 - 12:50
krispos
User
Posts: 18
Registration: 22/10/2013 - 19:25
Wczoraj zrobiłem na serwerze 10 okrążeń pomiarowych. Nie wyjechałem jakby co, gra pokazała mi wyniki 10 kółek pod rząd w dolnym lewym rogu. Po przejechaniu i zaliczeniu 10 kółka nie ma mnie na liście w stincie, dlaczego ?
Edited by: krispos - Sat, 26/10/2019 - 18:15
26/10/2019 - 14:03
modlicha
Piotr Wojdylo
Administrator
Posts: 960
Registration: 15/06/2014 - 18:34
Na którym serwerze?
Podaj też czas mniej więcej.
Edited by: modlicha - Sat, 26/10/2019 - 14:04

 

26/10/2019 - 17:49
krispos
User
Posts: 18
Registration: 22/10/2013 - 19:25
na #1 serwerze . Z czasem będzie gorzej coś koło 23:50 zacząłem.
06/01/2020 - 13:05
Pietrino
Piotr Sojda
User
Posts: 71
Registration: 11/12/2016 - 08:20
Mam microstuttering ktory wystepuje tylko w sesji Race i tylko online gdy na serwerze jest około 20 kierowców. Normalnie w treningu i qualu mam stałe 60 klatek, a w wyscigu obojetnie czy jade w grupie czy kompletnie sam fps skacze 58-60. Gdy zwiekszylem cap na 63 klatki, to zaczeło skakać 61-63. Jest to niezalezne od ustawien grafiki.
Uzywam crewchief. Na necie znalazlem temat ktory o tym traktuje, niestety bez rozwiazania. Tez macie taki problem?
Mam monitor z freesync i te skoki fps powoduja "flickering" takie migotanie. Wczoraj w wyscigu denerwowało mnie to na tyle ze na prostej postanowiłem wyłaczyc freesync co owocuje kilku sekundowym wylaczeniem sie monitora. Bylo to najdluzsze sekundy mojego zycia :D
Edited by: Pietrino - Mon, 06/01/2020 - 13:08